ART-motion 6 országos nemzetközi ifjúsági csere

Az ART-motion 6 országos nemzetközi ifjúsági csere épp a napokban ért véget. A csere során a fiatalok azt vizsgálták, hogy a művészet hogyan használható fel a jelenlegi problémáik bemutatására, és hogyan tudja összehozni a különböző nemzetek fiataljait kulturális, etnikai vagy vallási hátterüktől függetlenül. A csere lehetőséget adott a fiataloknak, hogy különböző kultúrájú emberekkel csapatban dolgozzanak, lépjék át a komfortzónájukat és transz-művészeti ágakban próbálják ki magukat. Így a csere során a fiatalok szakemberek bevonásával közösen megalkották a ’one of us’ című kisfilmet, ami a xenofóbiát, a kirekesztettséget mutatja be az ő szemszögükből.

A csere záróeseményeként április 23-án ellátogattunk a Debreceni Ifjúsági Házban, ahol a helyi közösség számára is levetítettük a kisfilmet. Nagyon nagy sikerrel fogadták.

A projekttel és a kisfilmmel az volt a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a kulturális különbségekre, az interkulturális tanulásra a résztvevők és a helyi közösségek köréiben. Ezenkívül hozzájárult az európai értékek fejlesztéséhez a résztvevők, a partner szervezetek és a helyi közösségek körében. A cserén részt vevő fiatalok sikeresen megvalósítottak egy közös projektet, megtapasztalták az egymástól tanulást és megismerték a nemfomrális tanulási módszereket, ösztönözte őket arra, hogy aktív szerepet töltsenek be a helyi közösségeikben.

A projekt az Európai Unió finanszírozásával az Erasmus+ Program (KA1 alprogram) keretein belül jött létre. Pályázati azonosító: 2018-3-HU01-KA105-059933.